Studenten en docenten van de studieroute Online Marketing hebben het e-commerce event Shopping Today bezocht.

Studenten beleven inspirerende dag bij Shopping Today

Luuk Koers is tweedejaars student Online Marketing. Samen met studenten en docenten heeft hij e-commerce event Shopping Today 2017 bezocht. Hoe hij de dag beleefd heeft lees je in zijn blog!

In september ben ik samen met studenten en docenten van de studieroute Online Marketing naar Shopping Today. Dit is het event op het gebied van e-commerce. Daar hebben verschillende sprekers hun ervaringen met e-commerce van vandaag de dag toegelicht. Ook deelden zij hun visie over waar het in de toekomst naar toe gaat met de sector. Lees hier mijn belevenissen tijdens Shopping Today, over ‘The future of e-commerce’.

Vroeg dag voor studenten

Het begon allemaal ’s ochtends vroeg om 6.45 uur in de trein richting Utrecht. Lekker vroeg, al zeg ik het zelf. Na een reis van bijna 2 uur stonden we eindelijk bij de ingang van De Fabrique voor Shopping Today. Daar kregen we onze eigen pas en een plattegrond waarop alle sprekers van de dag stonden vermeld. Om 9.30 uur vond de opening van het evenement plaats. Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org was de eerste spreker die het podium opkwam. Hij vertelde ons alles over smart homes en hoe het ons de komende jaren gaat veroveren. Daarna was het de beurt aan Herna Verhagen van Post NL. Zij sprak de beveiliging van je eigen database, maar ook de gevolgen van een systeem dat niet goed beveiligd is.

Middagprogramma

Na de twee plenaire sprekers ben ik naar de eerste parallelsessie gegaan. De keuze welke sessie ik wilde bezoeken was aan mij. De presentatie van Eduard de Wilde ging evenals die van Wijnand Jongen over smart homes. De Wilde zei dat mensen de investering in een smart home op dit moment nog te duur vinden en hun privacy in huis niet snel op willen geven. De Wilde is van mening dat ontwikkelaars daar in de toekomst verandering in aan moeten brengen en de mensen moeten overtuigen apparaten die bijdragen aan smart homes in huis te laten installeren.

Na de eerste sessie was het direct tijd voor de tweede parallelsessie, ditmaal met Rolf Visser. Hij sprak over de belangrijkste kansen en drijfveren in e-commerce over de grens. Visser vertelde onder andere hoe belangrijk China in de toekomst gaat worden. ‘YI DAI, YI LU’ betekent in het Nederlands ‘Een gordel, een weg’. Het land wil in de toekomst nog meer en gemakkelijker handeldrijven met andere landen door middel van meerdere handelswegen. Een erg interessant verhaal, zeker iets om in de toekomst rekening mee te houden.

Studieroute Online Marketing ontvangt eAcademy certificaat

Paul Willems ontvangt uit handen van Paul Nijhof het Thuiswinkel eAcademy certificaat voor de studieroute Online Marketing.In de pauze zag ik de docenten en studenten weer bij de uitreiking van het eAcademy certificaat. Het was even zoeken, maar na 10 minuten had ik uiteindelijk de goede ruimte gevonden. Net op tijd om docent Paul Willems te zien stralen met het nieuwe certificaat voor de studieroute Online Marketing! Na de uitreiking konden we genieten van wat heerlijke broodjes.

Laatste deel van de dag

Vervolgens maakten we ons klaar voor een nieuwe plenaire sessie. Piet Coelewij van Wehkamp sprak over de ontwikkeling van Wehkamp, hoe het zo groot is geworden en hoe hij de toekomst voor het bedrijf ziet. Voor de derde parallelsessie had ik gekozen voor de bijdrage van Roy Lenders. Hij deelde verschillende feiten over de import en export van producten, maar ook over btw-kwesties die spelen als producten de grens over gaan. Onze laatste parallelsessie was die van Robin Tabbers, die ons in het Engels vertelede hoe e-commerce er in China uitziet. Ontzettend interessant om te horen en te zien hoe Chinese mensen daar te werk gaan. Een compleet andere wereld, al zeg ik het zelf.

Ik kijk terug op een lange dag met veel interessante onderwerpen. Het was zeker een topdag en heel inspirerend!

Luuk Koers

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.