Dit doet een online marketeer

Als online marketeer weet je als geen ander welke onlinemarketingmiddelen je inzet om bijvoorbeeld de merkbekendheid of loyaliteit te vergroten, of om meer verkopen te realiseren. Je analyseert statistieken van campagnes met behulp van online tools en vertaalt zo online informatie naar strategische managementbeslissingen.

Beroepen voor online marketeers

Je slaat als online marketeer een brug tussen marketing en internet. Met de kennis van online marketing en een achtergrond in CommerciĆ«le Economie haal je meer rendement uit internet. Je optimaliseert de vindbaarheid van websites, maakt online advertentiecampagnes, gaat de interactie met klanten aan op social media, optimaliseert de productpagina’s van webshops om de conversie te vergroten en analyseert de resultaten met analytics.

 

Bij welke bedrijven kun je werken?

Online marketing is niet meer weg te denken uit onze digitale wereld en daarom kun je bij elke organisatie aan de slag die online actief is. Ook kun je bij een bureau werken dat organisaties adviseert over de inzet van online marketing.

 

Doorstuderen?

Je kunt na de studieroute kiezen voor een doorstroomminor, zodat je na je studie bij Saxion een opleiding aan een universiteit kunt volgen. Aansluitende wo-vervolgopleidingen na de hbo-studieroute Online Marketing zijn bijvoorbeeld bedrijfskunde, communicatiewetenschap en economie.

Na de studieroute Online Marketing kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

zoekmachinemarketingspecialist bij een webshop

online-advertisingspecialist bij een communicatiebureau

online marketeer bij een sportmerk

ondernemer van je eigen bedrijf in online marketing

contentmarketeer bij een online platform

webanalist in een onlinemarketingteam